maandag, 24. juli 2006 - 18:18

Verdachte zware mishandeling aangehouden

Hilversum

In het onderzoek naar de mishandeling van de 25-jarige Soester op zondag 9 juli 2006 is zaterdagavond 22 juli een 21-jarige Huizer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de Soester in het gezicht te hebben geslagen waarbij hij ernstig kaakletsel opliep. Nader onderzoek is ingesteld. De Huizer wordt morgen, dinsdag 25 juli, voorgeleid bij de Officier van Justitie in Amsterdam.

Zondag 9 juli j.l. rond 02.30 uur op het Gooilandplein had een jongen ruzie met een meisje en een jongen. Een 22-jarige Soester probeerde de ruzie te sussen maar werd hierop geslagen door de eerst genoemde jongen. Deze jongen liep vervolgens weg en kwam even later terug met een grote groep vrienden.

Er ontstond een massale vechtpartij tussen ongeveer 20 personen. Een 25-jarige Soester die zijn vriend te hulp schoot, raakte bij de vechtpartij zwaar gewond in het gezicht en werd overgebracht naar ziekenhuis Hilversum. De Soester werd geopereerd en verbleef daarna op de intensive care afdeling.

De politie heeft toen zes verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 16, 17 en 19 jaar oud uit Hilversum, een 17-jarige Huizer en twee meisjes van 14 en 16 jaar uit Hilversum.
Provincie:
Tag(s):