donderdag, 23. maart 2006 - 12:43

Vogelhouder ontspringt de dans

Schinnen

Tijdens een controle inzake de flora- en fauna wet bij een woning aan de Veeweg in Schinnen trof de politie woensdagmiddag zes vogels aan die niet of verkeerd geringd waren.

De 16-jarige eigenaar van een van de vogels deed hier vrijwillig afstand van. De overige vijf vogels werden in beslag genomen. Op het moment dat deze vogels in een kooitje werden overgebracht naar de politie auto, kwam de 38-jarige eigenaar ter plaatse. Hij sloeg richting een politieagent, die de klap wist te ontwijken. Hierdoor zag de 38-jarige man kans het kooitje weg te grissen en ermee vandoor te gaan.

Vervolgens opende de man het kooitje en schudde er zodanig mee, dat de vogels weg konden vliegen. De politie probeerde de man met gebruik van pepperspray te overmeesteren, maar dit mislukte waarna hij zijn woning binnen rende. Om de zaak niet verder te laten escaleren zijn de agenten teruggegaan naar het politiebureau.

Met een bevel tot binnentreden zijn zij weer naar de woning van de 38-jarige man teruggekeerd. Maar toen was de eigenaar inmiddels ook 'gevlogen'. De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):