donderdag, 6. april 2006 - 11:11

Volgende week verharde acties bij NedCar

Born

Mitsubishi heeft donderdag ruim 150 extra voertuigen van het type Colt verplaatst vanaf het terrein bij de NedCarfabriek in Born. Mitshubishi doet dit naar aanleiding van de geruchten over mogelijke ‘gijzeling’ van de voertuigen door de werknemers bij de Limburgse autofabriek, zo meldt dhr. Nacass, woordvoerder van Mitsubishi Europe.

Dagelijks verlaten 45 vrachtwagens met Mitsubishis de autofabriek. De 22 extra vrachtwagens is een extra voorzorgmaatregel om de klanten van Mitsubishi te kunnen voorzien van hun voertuigen, aldus de woordvoerder. De wagens zullen worden vervoerd naar een plaats in de buurt van Born.

De werknemers hebben gedreigd auto’s bij NedCar te ‘gijzelen’, nu blijkt dat de productie van de Smart wegvalt bij de fabriek en er een productieploeg overbodig wordt. Onduidelijk is wat dit betekent voor de komende weken, aangezien Mitsubishi nu uit gaat van de geruchten die de ronde doen, aldus Nacass. De bonden hebben aangekondigd volgende week opnieuw acties te zullen gaan voeren bij NetCar. Deze acties zullen harder zijn dan die van de afgelopen dagen.
Provincie:
Tag(s):