donderdag, 21. september 2006 - 23:03

Voorarrest verdachten rechts-extremisme verlengd

Rotterdam

Het voorarrest van de man en vrouw die maandag in Rotterdam werden aangehouden is met twee weken verlengd. Dit heeft de rechter-commissaris in Rotterdam donderdag bepaald. Het tweetal wordt verdacht van bedreiging, poging tot zware mishandeling en het bezit van vuurwapens. De 19-jarige vrouw en de 22-jarige man werden maandagavond aangehouden.

Door de Nationale Recherche wordt onderzocht wat de mogelijke betrokkenheid van de verdachten is bij rechts-extremisme. Bij de doorzoeking van hun woning in Rotterdam-Zuid is beslag gelegd op (vuur)wapens, munitie en chemische stoffen voor de vervaardiging van explosieven.

Bovendien trof de politie rechts-extremistische documenten, een grote hoeveelheid krantenknipsels over terroristische aanslagen, mapjes met foto’s van de Wereldhavendagen in Rotterdam, Prinsjesdag 2003 en gebouwen in Den Haag en Rotterdam aan. De betrokken instanties zijn hierover geïnformeerd.

Een uitgebreid sporenonderzoek naar onder andere dna-materiaal zal nog geruime tijd in beslag nemen, zo meldt het Landelijk Parket.
Provincie:
Tag(s):