zondag, 5. november 2006 - 19:14

Vrouw ernstig gewond na val in liftschacht

Horst

Een 44-jarige vrouw uit Melderslo is in de nacht van zaterdag op zondag in Horst ernstig gewond geraakt, nadat zij in een liftschacht viel. De vrouw is met diverse botbreuken aan armen, benen, ribben en heup naar het ziekenhuis vervoerd waar zij op de Intensive Care werd opgenomen, zo meldt de politie zondag.

Het ongeluk gebeurde toen de vrouw samen met vijf andere personen met de lift naar de tweede etage wilde gaan in een appartementencomplex aan de Hoofdstraat. De lift bleef echter 50 cm voor de tweede etage hangen. Een van de betrokkenen maakte de binnen- en buitendeur van de lift open en wist er uit te klimmen. Op het moment dat het slachtoffer de lift wilde verlaten, gleed zij weg en viel tien meter diep de liftschacht in.

De brandweer wist door het forceren van de deuren van de machineruimte, de spanning van de lift te halen. Voor de hulpverlening werd een mobiel medisch team met de traumahelikopter ingevlogen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Eveneens zal er door een onafhankelijk bedrijf een onderzoek van de lift plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):