zondag, 2. juli 2006 - 15:40

Warm weer.... 20 Bestuurders onder invloed!

Afgelopen weekeinde zijn door de politie IJsselland op verschillende plaatsen in de regio 20 bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Onder hen bevonden zich automobilisten, beginnend bestuurders en bestuurders van snorfietsen. Een bestuurder veroorzaakte tevens een aanrijding en een ander moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij onder invloed ook nog eens te hard reed.

In Eesveen viel een 16 jarige bestuurder uit Nijensleek erg op omdat hij slingerend over de Van Karnebeeklaan reed. De jongeman 225 ug/l. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Stationsweg in Zwolle reed zaterdagmorgen omstreeks 00.15 uur een 18-jarige man op een snorfiets zonder verlichting en verzekering en onder invloed van alcohol. Hij blies 305 ugl, kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Diezelfde nacht reed in Zwolle een 24 jarige inwoner over de Schuttevaerkade. Bij controle blies hij 560 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uren.

Vrijdagavond raakte in Nieuwleusen bij een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser, de bromfietser gewond, toen de 19-jarige automobilist achteruit reed. De bromfietser liep schaafwonden en een botbreuk op. De automobilist, een beginnend bestuurder, blies 135 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eveneens onderging in Nieuwleusen zaterdagmorgen een automobilist een alcoholcontrole. Hij was niet in staat om te blazen. Aan het bureau lukte dat wel en ga een resultaat van 610 ugl. De man had ook geen rijbewijs Proces-verbaal volgt.

In Kampen werd zondagmorgen 25-jarige automobilist gecontroleerd. Hij blies 1070 ug/l. Ook deze man had geen rijbewijs. De man kreeg een rijverbod van 14 uren en een proces-verbaal

Zondagmorgen werd een 52-jarige snorfietsbestuurder uit Zwolle staande gehouden op de Melkmarktstraat in Kampen. De ademanalyse gaf als uitslag 550 ugl. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod zes uur. Ook een 20-jarige bestuurder van een snorfiets werd in Zwolle gecontroleerd. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 400 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Zaterdagavond werd, samen met de vrijwillige politie en een aantal studenten van de politieschool alcoholcontroles gehouden. In Slagharen op de Provinciale weg N377 werd een 41-jarige bestuurder van een trike staande gehouden. Ademanalyse gaf als uitslag 225 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Ook op de Provinciale weg N377 kreeg 54-jarige bestuurder van een personenauto staande, na een ademanalyse van 490 ug/l. een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Omstreeks 19.40 uur werd op de Coevorderweg een 21-jarige man uit Hollandscheveld, bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De ademanalyse gaf als uitslag 95 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur. De verdachte is beginnend bestuurder.

Opnieuw werd op de Provinciale weg N377 een bestuurder van een personenauto, gecontroleerd. De 43 jaar bestuurder uit Ommen had bij de ademanalyse een uitslag 300 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren.

Een 43 jarige automobilist uit Almelo had op dezelfde weg een ademanalyse uitslag van 300 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uren.

Op de Coevorderweg kreeg een 55-jarige bestuurder uit Hoogvliet eveneens een proces verbaal en een rijverbod van vier uur. Zijn ademanalyse ga een uitslag van 455 ug/l.

In Hardenberg reed een beginnend bestuurder, 19 jaar uit Ommen op de Jan Weitkamplaan eveneens onder invloed van 95 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Op dezelfde locatie werd een 23 jarige bestuurder gecontroleerd. Zijn ademanalyse gaf als uitslag 225 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van een uur.

Opnieuw werd een beginnend bestuurder gepakt. De ademanalyse van een 19 jarige man uit Hardenberg gaf als uitslag 345 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uren.

In Deventer werd zondagmorgen een 24-jarige automobilist uit die plaats gecontroleerd op alcoholgebruik. De ademanalyse gaf als uitslag 445 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Een 27-jarige automobilist uit Deventer onderging hetzelfde lot. De ademanalyse gaf als een uitslag 540 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uren.

In Heino reed een 47-jarige automobilist zaterdagavond over de N 35 met een snelheid van 143 km/u. Ook droeg de bestuurder geen gordel. Bij staande houding bleek dat de man alcoholhoudende drank had gedronken. De ademanalyse gaf als uitslag 510 ug/l. Op grond van de snelheidsovertreding werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):