woensdag, 7. juni 2006 - 12:45

Wat een hond

Enschede

Afgelopen dinsdag deed een vrouw uit Enschede een gruwelijke ontdekking, toen zij het afval in een andere afvalcontainer dan haar eigen container wilde gooien. Tot haar grote schrik trof ze daarin een hond aan, die op het eerste gezicht leek te zijn overleden. De vrouw belde daarop de politie die ter plaatse kwam.

De agenten constateerden echter nog leven in het dier, die wel ernstig gewond was. Zij waren net op tijd omdat de vuilniswagen al aan kwam rijden. Samen met medewerkers van de dierenambulance haalden de agenten de hond uit de container.

Het dier, ongeveer 8 maanden oud, werd naar de dierenkliniek gebracht voor onderzoek en behandeling. Daar bleek dat de schedel van de hond door geweld was verbrijzeld. De hond blijft voor behandeling in de dierenkliniek.

Uit het daarna ingestelde onderzoek kwam de politie bij de eigenaar van de hond, een 50 jarige Enschedeër. De man meldde zich aan het bureau en legde een verklaring af. De verdachte gaf toe dat hij de hond op zijn kop had geslagen, nadat deze binnen zijn behoefte had gedaan. Vervolgens had hij het dier in de container gedumpt. Met een dagvaarding kon hij het bureau weer verlaten.

Inmiddels is bekend geworden dat de verwoningen van zo ernstige aard waren, dat de dierenarts het hondje heeft moeten laten inslapen.
Provincie:
Tag(s):