maandag, 18. december 2006 - 19:42

Werkzaamheden Hengelose Es in volle gang

Hengelo

De voormalige supermarkt C1000 aan de Uitslagsweg in de Hengelose Es wordt verbouwd tot een nieuw multifunctioneel wijkcentrum. De activiteiten die nu plaatsvinden in de Buurt- en Speeltuinvereniging Hengelose Es en buurthuis ’t Noaberhoes worden straks ondergebracht in het nieuwe wijkcentrum. Een nieuwe stichting is vanaf dat moment verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het wijkcentrum.

Wethouder Janneke Oude Alink heeft 15 november het officiële startsein van de bouwwerkzaamheden gegeven. Het wijkcentrum wordt naar verwachting half april opgeleverd. De begeleidingsgroep van het nieuwe wijkcentrum, die bestaat uit bewoners, gemeente, de Vereniging voor Wijkwelzijnsvoorzieningen en SCALA Welzijn, vertelt vanaf januari maandelijks over de stand van zaken in een speciale nieuwsbrief die huis aan huis in de Hengelose Es verschijnt.

Op korte termijn wordt in het 'oude' pand van de Aldi aan de Sloetsweg een informatiecentrum over het nieuwe wijkcentrum geopend. Van hieruit gaat de buurtgerichte sociale activering ook aan het werk.
Provincie:
Tag(s):