vrijdag, 31. maart 2006 - 21:06

Zes koeien stelen show

Hoorn

Wanneer je met je familie een circustent bezoekt, denk je al snel aan de gevaarlijke wilde dieren, zoals leeuwen die in de kooi mogelijk de leeuwentemmer zouden kunnen gaan verscheuren. Wat je niet verwacht is een koeientemmer, een woord dat volgens ons in het woordenboek nog niet voorkomt. In het circus van Circus Althof wel.

Zes gedresseerde koeien geven een ware voorstelling waarmee directeur Alberto Althoff een internationaal vermaard circusnummer in huis heeft. Zonder problemen liepen zijn zwartbonte koeien achter elkaar hun rondjes door de piste en op commando maakten ze de gewenste bewegingen.

Zelfs een publieksrondje door de zaal met buigingen naar het luid klappende publiek werd moeiteloos uitgevoerd. Toch zijn het echte Nederlandse koeien, die aan het eind van het circusseizoen weer kunnen bijkomen van alle populariteit in hun heerlijke stal in IJsselstein. Wie nieuwsgierig is geworden naar het koeienspektakel kan in Hoorn nog terecht tot zondag. Daarna zal het circus met koeien in Breda te zien zijn.
Provincie:
Tag(s):