dinsdag, 13. maart 2007 - 19:00

Acht jaar cel voor ladingdiefstallen

Maastricht

De rechtbank in Maastricht heeft vandaag uitspraak gedaan in het proces tegen 8 personen die worden verdacht van betrokkenheid bij ladingdiefstallen. De rechter deelde straffen uit variërend van 2 tot 8 jaar.

De vijf hoofdverdachten zijn door de rechtbank allen veroordeeld voor lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarnaast zijn de drie verdachten die volgens de rechtbank de diefstallen hebben gepleegd hiervoor veroordeeld, is één verdachte veroordeeld voor de heling van vrachtwagens en ladingen en één verdachte voor medeplichtigheid bij deze feiten.

De rechter heeft hoge straffen opgelegd, vanwege de koele en berekenende manier van deze georganiseerde misdaad. Met deze strafmaten wil justitie voorkomen dat de betrokkenen in de toekomst weer in de fout gaan.

Naast de hoofdverdachten stonden ook drie personen terecht die niet rechtstreeks, of slechts zeer indirect, bij deze diefstallen waren betrokken maar daar wel van hebben geprofiteerd. Aan hen zijn taakstraffen opgelegd van 100 en 20 uur. Één verdachte is vrijgesproken.
Provincie:
Tag(s):