dinsdag, 17. april 2007 - 13:31

Agent in burger-politieauto betrokken bij aanrijding

Amsterdam

Maandagmiddag 16 april 2007 rond 16.30 uur raakte een 19-jarige passagiere op een fiets lichtgewond bij een aanrijding op de Ceintuurbaan / Sarphatipark. Ook een 32- jarige agent raakte lichtgewond. Twee auto's die ook bij de aanrijding waren betrokken raakten zwaar beschadigd. Het Team Forensische Verkeersonderzoeken heeft de aanrijding in onderzoek. Dit heeft de polite dinsdag bekendgemaakt.

De agent reed in uniform maar in een niet-herkenbare politieauto naar een pand waar op dat moment werd ingebroken. Op de trambaan ter hoogte van de Sarphatistraat / Ceintuurbaan raakte de politieauto een andere personenauto. Door de klap schoot de burger-politieauto door en raakte het fietsende stel. De passagiere liep een snee op in haar been en moest voor behandeling naar een ziekenhuis.

De agent liep lichte verwondingen op aan arm en pols. Onderzocht wordt of de agent, die geen zwaailicht- en sirene voerde, zich heeft gehouden aan de richtlijnen voor voorrangsvoertuigen. Hij zal als verdachte worden gehoord. De beide auto's zijn veiliggesteld voor nader onderzoek.
Provincie:
Tag(s):