woensdag, 28. maart 2007 - 8:40

Agent schiet op verdachten snelkraak

Etten-Leur

Een politieagent heeft woensdagmorgen rond 03.00 uur enkele keren geschoten op de auto van drie verdachten van een snelkraak in Etten-Leur. Daarbij is niemand gewond geraakt. De agent ging rond 02.50 uur af op een melding van een snelkraak op een amusementshal aan de Markthof. Ter plaatse kreeg hij van een beveiliger een kenteken door en zocht in de omgeving naar de auto van de verdachten.

Op enig moment zag hij de bedoelde auto en zette de achtervolging in. De auto van de verdachten botste vervolgens op de Bisschops Molenstraat tegen een tweede politieauto die inmiddels ook te hulp geschoten was. Daarbij raakte de vluchtauto een paaltje en vlogen enkele stenen uit de grond. De vluchtauto reed vervolgens recht op de agent af die enkele meters verder op straat stond. De agent voelde zich daarbij zo bedreigd dat hij enkele keren schoot.

De drie verdachten, twee mannen en een vrouw, zijn aangehouden en ingesloten op het bureau. De technische recherche stelt momenteel (05.00 uur) een onderzoek in bij beide auto’s op de Bisschops Molenstraat. Of er buit gemaakt is bij de snelkraak, is nog niet duidelijk.
Provincie:
Tag(s):