zondag, 4. maart 2007 - 16:58

Ajax haakt definitief af, zware blessure Leonardo

Ajax heeft voor de derde keer op rij puntverlies geleden in de Eredivisie. Na de remises tegen Excelsior en AZ, was nu SC Heerenveen verrassend genoeg met 0-1 te sterk in de Amsterdam ArenA.

Ajax begon hyperaanvallend. Wesley Sneijder, Kenneth Perez, Tom de Mul, Klaas-Jan Huntelaar en Ryan Babel moesten de offensieve bedoelingen van de Amsterdammers gestalte geven.

De ploeg van trainer Henk ten Cate viel ook naar hartelust aan, maar was ongelukkig of slordig in de afwerking. Vooral Huntelaar schitterde door zijn slechte aannames en/of gebrek aan scherpte. SC Heerenveen had minder kansen nodig. In de 18e minuut was de eerste mogelijkheid direct raak. Lasse Nilsson wist het net te vinden en Ajax keek tegen een achterstand aan.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, maar wel was er opnieuw slecht nieuws voor de ziekenboeg van Ajax. Eerst viel Jaap Stam uit met een hamstringblessure, later moest invaller Leonardo met een waarschijnlijk zware knieblessure (afgescheurde kruisband) van het veld.

Ajax bleek aanvallend machteloos en leed voor de derde keer op rij duur puntverlies. De Amsterdammers staan nu vijfde op de ranglijst met 56 punten, één puntje achter FC Twente. Volgende week staat de 'topper' tussen de Tukkers en de hoofdstedelingen op het programma.
Categorie:
Tag(s):