dinsdag, 13. februari 2007 - 11:16

Albers test vandaag met Spyker in Barcelona

Vandaag is de tweede dag aangebroken van de grootschalige testsessie op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Het Nederlandse team van Spyker F1 is ook aanwezig. Gister mocht de Duitser Adrian Sutil plaatsnemen achter het stuur van de bolide en vandaag en morgen krijgt Christijan Albers kans op de Spyker aan de tand te voelen. Hieronder een verslag van testdag 2.

Vlak voor einde test nog rode vlag
16:56 - Net als gisteren wordt er minuten voor het einde van de test nog eens met een rode vlag gezwaaid. Ditmaal is het een Renault die zijn motor heeft afgezet, onduidelijk is het of het om Heikki Kovalainen of Giancarlo Fisichella gaat.

Rode vlag legt test plat
16:21 - In het zonnige Barcelona hangt er momenteel opnieuw een rode vlag over de baan. Het is nog onduidelijk wie in welke wagen de stillegging heeft veroorzaakt.

Nieuwe Toro Rosso snel de baan op
15:46 - De nieuwe wagen van Toro Rosso zal snel de baan opgaan. In eerste instantie was er gezegd rond het middaguur na de presentatie. Naderhand werd dit al drie uur in de middag maar de woordvoerster van het team wist zojuist te melden dat het rond vier uur zal worden.

Rode vlag vanwege Williams
14:11 - Een Williams zorgde voor de volgende rode vlag op het circuit. Nico Rosberg moest zijn wagen langs de kant zetten om nog onduidelijke redenen. Veel ronden heeft Rosberg tot nu toe vandaag ook niet gereden, slechts 10. De FW29 van Rosberg kende vanochtend problemen.

Onbekende reden van stop Albers
13:34 - Christijan Albers stopte vlak voor twaalf uur vanmiddag op het circuit waardoor er een rode vlag veroorzaakt werd. Navraag bij het Nederlandse team bood weinig duidelijkheid. Op de vraag wat het probleem was en of het mechanisch of technisch was kregen we het volgende antwoordt. "Het ging slechts om een klein probleem. Momenteel is het ook al opgelost en wordt er gewerkt aan de versnellingsbak", zo vertelde Lucy Nell van Spyker F1.

Albers valt stil met Spyker
11:58 - Nu lijkt het hek toch echt van de dam wat rode vlaggen betreft, de tweede binnen een half uur is zojuist gezwaait. Nu is het Christijan Albers die is stilgevallen op het circuit, met nog onbekende problemen. Zometeen meer.

Tweede rode vlag van de dag
11:37 - Momenteel wordt er voor de tweede keer vandaag met een rode vlag over het circuit in Barcelona gezwaaid. Het is de Toyota van Jarno Trulli die deze keer de veroorzaker is. De Italiaan heeft zijn bolide met een techinsch probleem stil moeten zetten. Ondertussen heeft Ferrari-rijder Felipe Massa zijn eigen snelste tijd met bijna een halve seconde verscherpt. Het weer is nog steeds goed in Barcelona, de buitentemperatuur is 13,5 graden en het is bijna windstil. Het asfalt is bijna 24 graden warm.

Albers zoekt aansluiting bij Davidson en Button
11:14 - Christijan Albers is tot nu toe erg actief geweest op het Circuit de Catalunya in Barcelona. Alhoewel hij momenteel binnen staat, heeft hij al 44 ronden gereden in de eerste twee uur. Met zijn snelste tijd van 1:24.425 staat hij voorlopig nog op een laatste plaats, op vier tienden van Honda-coureur Jenson Button en Super Aguri-coureur Anthony Davidson, en op ruim drie seconden van Felipe Massa. Net als veel van de andere wagens rijdt de Spyker vandaag een stuk sneller, Albers is al ruim een seconde sneller dan zijn teamgenoot Adrian Sutil gisteren.

Ferrari en Renault voorlopig sneller dan McLaren
11:04 - Waar gisteren McLaren hun concurrenten Renault en Ferrari buiten de top van het klassement hield, is het momenteel omgedraaid. De beide Ferrari-coureurs Felipe Massa en Kimi Raikkonen bezetten de eerste twee plekken, met Renault-coureurs Heikki Kovalainen en Giancarlo Fisichella op de plaatsen drie en vier. Lewis Hamilton volgt van de McLarens nog het dichtst bij op een zesde plaats, Fernando Alonso staat momenteel negende. Opvallend is ook dat er al tien coureurs onder de snelste tijd van gisteren zijn gedoken.

Barichello gestopt met problemen
10:26 - Na een regen van rode vlaggen gisteren, is het nu voor het eerst raak op de tweede dag. De Honda van waarschijnlijk Rubens Barichello is stilgevallen met nog onbekende problemen. Vlak voor de stillegging heeft Giancarlo Fisichella de top drie binnen weten te dringen, hij staat nu tussen twee Ferrari's op een tweede plek.

Om twaalf uur presentatie Scuderia Toro Rosso
10:13 - Rond het middaguur zal Scuderia Toro Rosso haar nieuwe wagen voor dit seizoen presenteren. Naar alle waarschijnlijkheid zal Vitantonio Liuzzi bevestigd worden, rondom Scott Speed zijn veel geruchten en vooral negatieve. Volgens de berichten verliest hij zijn stoeltje.

Eerste tijden zijn bekend
10:09 - De eerste rondetijden zijn inmiddels bekend, de tijdenlijsten op het Circuit de Catalunya werken weer. Ferrari is verrassend genoeg momenteel de snelste op de baan. Massa staat op de eerste plaats en Raikkonen op de tweede plaats. Christijan Albers heeft inmiddels 22 ronden gereden met een snelste tijd van 1:24.639.

Problemen met de rondetijden
09:28 - Momenteel heeft het Catalaanse circuit helaas problemen met het weergeven van de rondetijden, waardoor wij niet kunnen zien wie er momenteel snel rijdt en welke tijden Albers neerzet. Hopelijk is dit snel opgelost, onze excuses voor het ongemak...

Testdag twee staat op punt van beginnen
08:54 - Het zal nog slechts enkele minuten duren voordat de tweede testdag in Barcelona van start gaat. De eerste motoren zijn al gestart om warm te draaien, en teamleden lopen druk heen en weer in de pitbox en paddock. Vandaag zal ook de dag zijn dat Christijan Albers voor de tweede keer in een Spyker F8-VII zal stappen, de eerste serieuze proefmeting in de Nederlandse kar voor Albers. Het weer is momenteel goed, er hangt een lichte ochtendmist over het Catalaanse circuit, maar de zon laat zich al zien.
Categorie:
Tag(s):