dinsdag, 5. juni 2007 - 22:20

'Alles komt samen in Leudal' scoort goed

Leudal

De slogan 'Alles komt samen in Leudal' is bij de verkiezing Beste gemeenteslogan 2007 van de ruim 70 inzendingen bij de beste tien van Nederland uit de bus gekomen. Dit heeft de gemeente Leudal bekend gemaakt. De Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseerde deze verkiezing in het kader van haar jaarcongres dat dinsdag 5 en woensdag 6 juni in Utrecht plaatsvindt.

De eerste selectie, waarbij de beste 10 slogans genomineerd werden, vond plaats door middel van stemming via de website van de VNG. De tweede selectie vond plaats door een deskundige jury onder leiding van de voorzitter van de directieraad van de VNG, de heer Pans. De eerste prijs ging uiteindelijk naar de gemeente Leeuwarden met haar slogan Kijk dat is het mooie van Leeuwarden.

De slogan Alles komt samen in Leudal kwam tot stand toen in het kader van de herindeling een nieuw logo en een nieuwe huisstijl van de gemeente Leudal ontwikkeld moesten worden. Bij deze totstandkoming zijn burgers, politici en medewerkers geïnterviewd om te bepalen wat voor de nieuwe gemeente belangrijk is. De kernwaarden natuur, landelijk, leefbaar en energiek zijn daarvan het resultaat. Iedere kernwaarde staat voor een eigen kleur en deze zijn samengebracht in het logo voor de gemeente Leudal, met als bijbehorende slogan Alles komt samen in Leudal. Ook staat de slogan voor de samenvoeging van de zestien kernen met al haar eigenheid, verenigingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties.
Provincie:
Tag(s):