woensdag, 7. maart 2007 - 23:16

Bayern overleeft, rood Van Bommel

Bayern München heeft Real Madrid uit de Champions League geknikkerd. De Duitsers maakten een 3-2 achterstand uit de eerste wedstrijd goed en wonnen met 2-1.

Bayern - met Mark van Bommel en Roy Makaay in de basis - kwam al na elf seconden op voorsprong, het snelste doelpunt ooit in de Champions League. Roberto Carlos verspeelde de bal na de aftrap zo kinderlijk aan Hassan Salihamidzic, dat Makaay een ideale mogelijkheid kreeg. De spits uit Wijchen faalde niet: 1-0.

Real, met Ruud van Nistelrooij bij de eerste elf, ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar echte kansen kreeg De Koninklijke niet. Vlak voor rust waren Van Nistelrooij (mistrap van dichtbij) en Raul (prachtig schot, net naast) wel dichtbij de 1-1.

Vlak na rust kreeg Van Bommel de kans om het duel al vroeg te beslissen. De middenvelder ging alleen op doelman Iker Casillas af, maar kreeg een slim duwtje in de rug van Ivan Helguera waardoor hij uit balans raakte. De inzet kon zodoende worden gestopt door Oliver Kahn.

Van Nistelrooij testte de doelman opnieuw na ongeveer vijftig minuten, maar zijn kopbal miste hoogte. Lucio deed het wat dat betreft beter voor Bayern. In de 66ste minuut kopte de verdediger een prima hoekschop van Van Bommel tegen de touwen: 2-0

Bayern leek op rozen te zitten, maar in de 82ste minuut kreeg Real plotseling een strafschop. Robinho struikelde over het been van Lucio en arbiter Lubos Michel zag er een penalty in. Voordat Van Nistelrooij raak mocht schieten kregen Van Bommel en Mohammadou Diarra (ex-Vitesse) nog hun tweede gele kaarten voor mekkeren. Ze moesten beiden met rood van het veld.

Ondanks de 2-1 stand overleefde Bayern het slotoffensief van Real Madrid. De 'Rekordmeister' is zodoende door naar de kwartfinale van de Champions League.