maandag, 3. december 2007 - 16:25

Beeldende kunst project Nu Hier

Groningen

Tot en met zaterdag 8 december is het beeldende kunst project Nu Hier te zien in de winkel 99 Design, Nieuwe Ebbingestraat 99 te Groningen. Met een installatie en recent werk is Nu Hier het begin van een reeks projecten rondom beeldende kunst, die op wisselende locaties en tijdens verschillende periodes worden gepresenteerd.

De eerste presentatie is een soloproject van beeldend kunstenaar Hans Boer. De voorruimte van de winkel toont een installatie waar met behulp van losse onderdelen uit de winkelvoorraad op wanden en vloer een ruimtelijk kunstwerk is gecreëerd. Ook schilderijen en recent werk op papier maken onderdeel uit van het geheel.

Hans Boer (1947, Amsterdam) volgde in Amsterdam een opleiding tot tekenleraar. Daarna bezocht hij de Rijksacademie om vervolgens zijn studie af te ronden bij Academie Minerva in Groningen. Vanaf 1975 is hij werkzaam als beeldend kunstenaar en heeft tentoonstellingen in Nederland en België. Van 1987 tot 2003 was hij tentoonstellingscoördinator bij het Centrum Beeldende Kunst Groningen.

Het recente abstract lyrische werk van Hans Boer kenmerkt zich door een gelaagdheid, waarbij de vele lagen soms dekkend en dan weer transparant over elkaar zijn aangebracht. De transparantie zorgt ervoor dat de eerder aangebrachte vormen en onderliggende kleurpartijen nog enigszins in het beeld aanwezig blijven..
Provincie:
Tag(s):