dinsdag, 3. april 2007 - 22:04

Bezoekerscentra voor jubilerende Stelling van Amsterdam

Amsterdam

Om de Stelling van Amsterdam aantrekkelijker te maken voor toeristen en publiek krijgt de Stelling drie bezoekerscentra. De Stelling heeft nu tien jaar de status van Unesco Werelderfgoed.

De bezoekerscentra moeten de voormalige verdedigingslinie van forten, dijken en sluizen toegankelijker maken voor het publiek en zodoende meer toeristen trekken.

Eén bezoekerscentrum komt op het eiland Pampus bij Muiden. Dat zei gedeputeerde Kruisinga van Cultuur zondag tijdens een bijeenkomst op Pampus, die was georganiseerd omdat de Stelling tien jaar de status van Unesco Werelderfgoed heeft.

Trekpleister
De provincie Noord-Holland besloot twee jaar geleden de Stelling van Amsterdam een nieuwe functie als toeristische trekpleister te geven. De plannen om dat te realiseren, krijgen steeds meer vorm. Er komen niet alleen bezoekerscentra, de verschillende forten worden ook gerestaureerd. Dit jaar begint het werk op onder meer Pampus. Ook wil de provincie ondernemers ertoe overhalen zich in de verdedigingswerken te vestigen.
Provincie:
Tag(s):