zondag, 28. januari 2007 - 11:40

Bibliotheek H-S genomineerd voor landelijke innovatieprijs

Hoogezand-Sappemeer

Op dinsdag 30 januari reikt minister Maria van der Hoeven (ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) de landelijke Innovatie Stimulans Bibliotheekvernieuwing 2007 uit in Den Haag. Het project Digipret, aangemeld en uit te voeren door de bibliotheek Hoogezand-Sappemeer samen met diverse partners, is genomineerd voor deze innovatieprijs. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 91.303,-. Een delegatie van de gemeente, die onder andere bestaat uit wethouder Cor Drost en bibliotheekdirecteur Jacqueline Mug reist naar Den Haag.

Als Hoogezand-Sappemeer de prijs wint wordt het geldbedrag besteed aan de installatie van een peuter-pc in alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven (650 peuters) in de gemeente om taalontwikkeling van peuters te stimuleren. In Hoogezand-Sappemeer is sprake van taalachterstand: kinderen scoren beduidend lager dan het landelijk gemiddelde. Het voorkomen en verhelpen van taal- en ontwikkelingsachterstand in de voorschoolse periode (kinderen van 2 tot 4 jaar) is het streven van Digipret. Met het leesbevorderingsproject Boekenpret boekt de gemeente al veel succes. Digipret sluit hier naadloos bij aan.

Naast de bibliotheek nemen Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie van openbare bibliotheken in Groningen, onderwijsbegeleidingsdienst Cedin en de Timpaangroep, werkgeversorganisatie van de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, deel aan Digipret.
Provincie:
Tag(s):