maandag, 9. april 2007 - 20:45

Bosbranden op zonnige 2e Paasdag

Mook

Bij een grote heidebrand op de Mookerheide in Noord-Limburg is maandag ruim 8 hectare heide afgebrand. Brandweerkorpsen uit zowel Limburg als Gelderland werden ingezet om de bosbrand te bedwingen. Om 16.00 uur kwam er een melding binnen waarna de brandweer al vrij snel opschaalde naar een zeer grote brand. Dit betekende dat er 2 brandweerpelotons werden ingezet bestaande uit 8 tankautospuiten en 2 waterwagens. In totaal waren zo’n 80 brandweerlieden actief bij de werkzaamheden.

De politie heeft de omgeving zoveel als mogelijk afgezet en publiek werd op afstand gehouden. Een politiehelikopter werd ingezet om een beter beeld te krijgen van de situatie. Rond 19.15 uur was de brand onder controle en was het gevaar voor het overslaan naar aan nabijgelegen dennenbos geweken. De brandweer is nog tot 20.00 uur bezig geweest met nablussen.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan bij de natuurbrand. Onduidelijk is nog hoe de brand is ontstaan. Het gebied dat nu is afgebrand stond vorig jaar ook in brand.

Ook in Belfeld rukte de brandweer uit voor een bosbrand op 2e Paasdag. Rond 16.00 uur werd er een brand in het gebied Maalbeek gemeld. Omdat er hulpgeroep was gehoord werd de inzet opgeschaald en werd tevens een politiehelikopter ingezet. Er werden geen slachtoffers aangetroffen. De brand werd bestreden door enkele blusvoertuigen van zowel Nederlandse als Duitse brandweer. Er werd goed samengewerkt tussen deze brandweerkorpsen. Totaal ging ongeveer een half hectare bosgebied verloren.
Provincie:
Tag(s):