dinsdag, 13. februari 2007 - 21:11

Brand in hotel snel onder controle

Uithoorn

De brandweerkorpsen van Amsterdam/Amstelland krijgen regelmatig brandmeldingen te verwerken van automatische brandmeldinstallaties. Veel van deze meldingen blijken ‘loos’. Dinsdagmiddag om kwart over twaalf was het wel écht raak.

Een brandmelder van het Hotel Amsterdam Airport aan de Thamerhorn in Uithoorn was in werking getreden door brand. De brandweer van Uithoorn rukte uit met twee blusvoertuigen en werd bijgestaan door het korps van Amstelveen die bij de brand een hoogwerker inzette.

Ter plaatse bleek dat het hotel geen gasten in huis had. Het aanwezige hotelpersoneel had het hotel inmiddels verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle.

De brand was ontstaan in het bargedeelte op de begane grond. De oorzaak is vermoedelijk kortsluiting in de elektra. Door het snelle ingrijpen wist de brandweer branduitbreiding naar de bovengelegen etage te voorkomen. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Rond 13.00 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Rond 14.00 uur waren alle voertuigen weer terug in de kazerne.
Provincie:
Tag(s):