vrijdag, 9. maart 2007 - 16:36

Brandweer begonnen met schoonmaak riolering Beringe

Beringe

De brandweer van Helden is in de nacht van donderdag op vrijdag begonnen met het doorspoelen van de riolering om het rioleringsstelsel te reinigen. Hiertoe is besloten na de verontreiniging van het riool nadat onbekenden een hoeveelheid diisobutylketon (verfoplosser) hadden geloosd op het industrieterrein Slootsekuilen in Beringe.

Vrijdagmiddag wordt gestart met het afgraven van de toplaag van de vervuilde bodem op het perceel. In deze toplaag zit een grote hoeveelheid van de stof diisobutylketon verzameld. Door de toplaag af te graven wordt voorkomen dat de verontreiniging zich verder verspreid.

Bovengenoemde werkzaamheden kunnen, zolang er aan het riool gewerkt wordt, voor een toename van de stankoverlast zorgen. Zoals al eerder aangegeven is er géén gevaar voor de volksgezondheid.

De verfoplosser is waarschijnlijk afkomstig uit een tankwagen die eerder deze week in Helmond werd gestolen, zo liet de gemeente Helden donderdag weten. De stof vervuiling zorgde voor stankoverlast in de omgeving.
Provincie:
Tag(s):