vrijdag, 20. april 2007 - 19:48

'Dak van de paddestoel wordt gepoetst'

Eindhoven

Het markantste gebouw van Eindhoven krijgt een poetsbeurt. Het is alweer tien jaar geleden dat het Evoluon gepoetst werd. Het dak van de paddestoel of vliegende schotel zoals de Eindhovenaren het gebouw liefkozend noemen, is toe aan de opknapbeurt.

Omdat het een kostbare operatie is, wil men ook het dak laten behandelen met een speciale coating waardoor het onderhoud eenvoudiger en duurzamer kan worden uitgevoerd. Omdat het pand een gemeentelijk monument is, heeft eigenaar Philips bij de gemeente een bijdrage gevraagd voor het poetsonderhoud. Het bedrijf bekijkt tevens de mogelijkheden van een renovatie om zo de onkosten en de vaste lasten van het bijzondere congrescentrum te kunnen drukken.

Het gebouw is een geschenk ter gelegenheid van het 75-jarig jubilieum van het Philipsconcern in 1966. Het werd een museum over wetenschap en techniek, en van de plaats van de techniek in de samenleving. Het werd gebouwd en ingericht door Philips. In 1989 werd het museum gesloten. Sindsdien kan het publiek het gebouw niet meer bezoeken. Nu wordt het door Philips gebruikt en verhuurd als congrescentrum.
Provincie:
Tag(s):