dinsdag, 9. januari 2007 - 9:51

Dertien verdachten aangehouden in verband met insluipingen en diefstallen

Sneek

De afgelopen maanden heeft de politie twintig aangiften van insluipingen in woningen en schuren en zeven diefstallen van onder andere brom- en snorfietsen onderzocht. Begin januari is dit onderzoek afgesloten. Ook de overval op een winkel aan het Normandiaplein maakte deel uit van dit onderzoek.

De insluipingen en diefstallen vonden plaats in de periode augustus 2006 tot en met november 2006 in de gemeenten Sneek en Wymbritseradiel. In deze zaak werden dertien verdachten aangehouden door de politie. Vier van hen, inwoners van Sneek van 34, 27, 27 en 23 jaar zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in afwachting van hun rechtszitting ingesloten.

De vier verdachten worden naast diefstal ook verdacht van afpersing. Op 20 november werd één van deze vier, een 34-jarige inwoner van Sneek, aangehouden op verdenking van een overval op een winkel aan het Normandiaplein. Deze overval vond plaats op donderdag 5 oktober 2006.

De andere negen personen, allen inwoners van Sneek variërend in leeftijd tussen 15 en 38 jaar, worden verdacht van onder andere heling en/of diefstal. Zij mochten na verhoor het politiebureau verlaten, dit in afwachting van verdere strafvervolging.
Provincie:
Tag(s):