vrijdag, 2. november 2007 - 8:23

Earth, Wind & Fire in Gelredome

Arnhem

Ze zijn terug! De laatste keer dat deze succesvolle band in Nederland optrad, was in 2006 in Ahoy te Rotterdam. In 2008 keert Earth, Wind & Fire opnieuw terug naar Nederland. Met een spectaculair concert op 14 maart 2008 in Gelredome sluiten zij hun tournee door Nederland en Duitsland af.

De originele bandleden Verdine White, Philip Bailey en Ralph Johnson laten je tijdens hun show ‘Beyond the Elements World Tour 2008’ alle wereldbekende hits als Boogie Wonderland, Let’s Groove, Shining Star en September opnieuw beleven.

Earth, Wind and Fire behoorde tot de populairste groepen van de zeventiger jaren. De Amerikaanse band werd in 1969 in Chicago opgericht door Maurice White, die reeds zijn sporen had verdiend als sessiedrummer voor het Chess-label. Hun eerste album Open Our Eyes (1974) werd een groot succes. In 1975 was de soundtrack That's the Way of the World een nog groter succes en vestigde de band zich definitief aan de top.

Philip Bailey, Verdine White en Ralph Johnson zijn de enige originele bandleden die nu nog optreden. Zij worden aangevuld met sessiemuzikanten om het geheel compleet te maken.

In de afgelopen jaren is Earth, Wind & Fire gewaardeerd met tal van awards en prijzen voor hun oeuvre van de afgelopen dertig jaar, waaronder 8 Grammy Awards, 4 American Music Awards, The Rock Walk of Fame, The Best Lifetime Achievement Award en vele (dubbel- en multi-) platina albums en gouden platen.

De band heeft wereldbekende hits als September, Boogie Wonderland, Let’s Groove, Magnetic, Fantasy en Shining Star op zijn naam staan.
Provincie:
Tag(s):