dinsdag, 1. mei 2007 - 23:37

Eindhoven huldigt PSV in stadion

Eindhoven

Naast een emotioneel afscheid van Phillip Cocu, die in het bijzijn van zijn zoontjes Senna, Raoul en Delano de schaal in ontvangst nam, was er toch vooral vreugde in het Eindhovense PSV-stadion. Een menigte van zo'n dertigduizend mensen zongen en juichten hun kampioen toe.


Nadat burgemeester Sakkers van Eindhoven, een toespraak had gehouden was het woord aan Frits Schuitema, voorzitter van PSV en trainer Ronald Koeman. En deze laatste kon rekenen op de sympathie van het publiek. De spelers en publiek werden na de officiële handelingen toegezongen door niemand minder dan Guus Meeuwis. Hij zong zijn hits “Brabant� en “Tranen Gelachten�.

Daarna was het tijd voor een ereronde langs het publiek. Dat ging een tijd goed, totdat een groep supporters kans schoon zag om even het veld te bestormen. Terwijl de technische staf en de spelers zich snel verschansten in de catacomben van het stadion, zorgde een snel optreden van de stewards ervoor dat in een tiental minuten de orde weer grotendeels hersteld was.

De spelers kwamen tot slot nog een laatste keer het veld op, om dan eindelijk de ereronde alsnog af te maken.
Provincie:
Tag(s):