woensdag, 21. maart 2007 - 14:30

Elf aanhoudingen na steekpartij op school

Rotterdam

De politie heeft elf jongeren aangehouden na een ruzie dinsdagmiddag bij een school, die ontaardde in een steekpartij. Dinsdagmiddag rond twee uur ontstond door nog onbekende oorzaak een vechtpartij op een plein bij een school aan de Van Benthemstraat. Eén jongeman raakte gewond door een steekwapen. Getuigen gaven aan dat er mogelijk iemand met een vuurwapen was gezien en dat één van de betrokkenen bij de vechtpartij de school zou zijn binnengegaan.

De politie besloot de school te ontruimen en zette daarbij een arrestatie-team in. Het gebouw werd nauwkeurig doorzocht, maar er werd niemand aangetroffen.

In totaal werden 11 verdachten aangehouden in de leeftijd van 15 (1), 16 (2), 17 (3), 18 (1), 19 (3) en 20 (1). Politiepersoneel vond bij een verdachte, die kort na het incident op het Hofplein werd aangehouden, een vuurwapen. Dit wapen werd in beslag genomen. De Rotterdammers zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Bij de steekpartij raakte een 21-jarige Rotterdamse man gewond, hij liep beenletsel op. Hij zat niet op de betreffende school. Het slachtoffer is naar het Eramus MC ziekenhuis vervoerd.

In de loop van woensdagochtend zijn twee 17-jarige verdachten op vrije voeten gesteld, terwijl de anderen in verzekering zijn gesteld. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging.

De politie heeft een rechercheteam geformeerd, dat de precieze toedracht van de steekpartij onderzoekt.
Provincie:
Tag(s):