zaterdag, 14. april 2007 - 14:35

Felipe Massa pakt opnieuw pole position

In de vrije trainingen waren het de Ferrari’s en McLarens die om de snelste tijd streden. BMW Sauber kwam daarbij in de laatste vrije training op het circuit in Bahrein. Met David Coulthard en Alexander Wurz begon de kwalificatie in Bahrein. De Oostenrijker zette als eerste een tijd neer. Een 1.34.9 is de tijd die het spits afbijt. Zijn teamgenoot Nico Rosberg verbeterde die tijd ongeveer 20 seconden later. Alonso, Massa, Raikkonen, Heidfeld en Kubica blijven lang in de pits staan en besluiten pas laat de baan op te gaan in het eerste deel van de kwalificatie.

Heidfeld zet een snelle eerste ronde neer, met nog vier minuten te gaan in deel een zet hij de derde tijd neer. Felipe Massa, Lewis Hamilton en Fernando Alonso schieten nog onder zijn tijd. Spyker lijkt redelijk te gaan en Christijan Albers besluit drie minuten voor tijd nog te proberen om zich veilig te kwalificeren. Kort voor tijd komt David Coulthard voor Red Bull Racing binnen in de pits en zijn kwalificatie zit erop. Adrian Sutil is wederom sneller dan Christijan Albers, het staat nu twee-een voor de Duitser. De Nederlander maakte in zijn laatste ronde nog een kort uitstapje.

Op het laatste moment kwalificeren beide Renaults zich veilig. Degenen die afvallen in kwalificatiedeel één zijn: Christijan Albers als allerlaatste, David Coulthard, Adrian Sutil, Scott Speed, Vitantonio Liuzzi en Takuma Sato. Spyker en Scuderia Toro Rosso zijn na een kwartier kwalificeren dus alweer klaar.

De tweede ronde gaat van start met de beide Toyota’s die gaan proberen om zich in de top tien te kwalificeren. Met een baantemperatuur van 44 graden Celsius is het Nick Heidfeld die een zeer snelle tijd neerzet, het team van BMW Sauber maakt dit seizoen een zeer sterke indruk in zowel kwalificaties als de races. Lewis Hamilton zet de eerste tijd in de 1:31 neer van de dag. Ook de McLaren-coureur maakt een zeer sterke indruk in het warme Bahrein. Mark Webber voor Red Bull Racing strijd goed mee om de eerste tien plaatsen.

Met nog drie minuten te gaan in het tweede deel van de kwalificatie is het de Ferrari-coureur Felipe Massa die de snelste tijd neerzet. Het lijkt met nog een minuut te gaan dat Renault en Honda klaar zijn en zich niet in de top tien kunnen kwalificeren. Giancarlo Fisischella perst er echter nog één snelle ronde uit, hij heeft geluk. Het volledige team van Honda valt uit, Heikki Kovalainen is ook niet snel genoeg voor een plaats in de top tien. Alexander Wurz valt net buiten de boot. Ook Anthony Davidson en Ralf Schumacher zijn klaar, en kwalificeren zich op plaats dertien en veertien.

De laatste kwalificatieronde gaat van start. Vrijwel alle coureurs beginnen aan de 'minirace' en Lewis Hamilton begint het spel om de pole position. Het team van BMW Sauber volgt achter de snelle Brit. Robert Kubica lijkt veel benzine aan boord te hebben, en dus rijdt hij in het begin langzame tijden.

Zijn teamgenoot Nick Heidfeld is de eerste die de pits ingaat, hij wisselt naar harde banden.
Ferrari, BMW Sauber en McLaren wisselen stuivertje wat betreft de snelste tijd in het zonovergoten Bahrein. In de laatste drie minuten begint het gevecht om de eerste startplaats.

De enige Braziliaan in de top tien, Felipe Massa, noteert de snelste tijd vlak voordat de vlag valt. Nick Heidfeld is echter supersnel onderweg. Lewis Hamilton staat voorlopig nog op plaats twee. Ook hij kan in zijn laatste snelle ronde geen aanval meer doen de op de snelste tijd van Felipe Massa.

Pole position is dus voor Ferrari, Felipe Massa op één. Tweede wordt Lewis Hamilton, Raikkonen kwalificeert zich als derde, achter hem volgt de McLaren van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Op plaats vijf staat Nick Heidfeld met achter hem Robert Kubica. Plaatsen zeven, acht, negen en tien zijn voor Giancarlo Fisischella, Mark Webber, Jarno Trulli en de Duitser Nico Rosberg.
Categorie:
Tag(s):