zaterdag, 17. maart 2007 - 13:01

'Geslaagde actie ‘Veldhoven op slot’

Veldhoven

Zo'n 80 politiemedewerkers en medewerkers van de belastingdienst namen vrijdagmiddag deel aan een grote algemene controleactie, ‘Veldhoven op slot’ genoemd. Naast een algemene verkeerscontrole op verschillende locaties in Veldhoven organiseerde de politie ook een bijeenkomst Senioren en Veiligheid in het woonzorgcomplex Rundgraafwerk, alwaar 100 gasten aandachtig luisterden naar allerlei soorten veiligheid- en preventietips.

In totaal zijn meer dan 200 bekeuringen uitgedeeld, voor het niet dragen van de autogordel, rood rijden, niet handsfree bellen. Op verschillende plekken werd ook op snelheid gecontroleerd. 75 voertuigen werden betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u terwijl op deze weg, de Abdijweg, een maximumsnelheid geldt van 50 km/u. Andere zaken zoals, rijden zonder helm , getinte ramen en onverzekerd rijden werden ook meegenomen. Op de Run is omstreeks 16.00 uur een 39-jarige bestuurder uit Duitsland aangehouden en bekeurd. Hij beledigde tijdens een verkeerscontrole een politieagent.

Ongeveer 750 euro aan openstaande boetes kon de politie direct innen. Gedurende de dag heeft de Belastingdienst tijdens de controles 3.000 euro geïnd en kwam in totaal 100.000 euro achterstallige belastingschuld op het spoor.

Politie Brabant Zuid-Oost houdt jaarlijks door de hele regio dergelijke ‘Op Slot’-acties.
Provincie:
Tag(s):