donderdag, 8. maart 2007 - 17:02

Gestolen tankwagen zorgt voor bodemveront- reiniging

Beringe

De milieuverontreiniging in het riool op industrieterrein de Slootsekuilen in Beringe heeft waarschijnlijk te maken met de diefstal van een tankwagen in Helmond eerder deze week. Dit hebben de betrokken instanties die onderzoek doen naar de verontreiniging, donderdagmiddag laten weten tijdens een persconferentie. De stof die op het industrieterrein is geloosd komt overeen met de stof in de tankwagen die in Helmond werd gestolen.

Woensdag werd een eerste onderzoek ingesteld door brandweer, gemeente en politie nadat er een melding kwam van bodemverontreiniging en verontreiniging in het rioolstelsel. Er zijn monsters genomen door het Waterschapsbedrijf Limburg en het regionaal milieuteam van de politie Limburg-Noord.

Vandaag maakte het Waterschapsbedrijfs Limburg melding van onregelmatigheden in de zuiveringsinstallatie in Venlo waarna er een onderzoek werd opgestart. Gelet op de mogelijke risico’s die dit met zich meebracht werd besloten om een GRIP-2-situatie uit te vaardigen. Dat betekent dat er een organisatiestructuur is ingericht waarin brandweer, GHOR, politie, gemeente en waterzuiveringsschap zitting hebben.

Onderzoek wees uit dat de milieuverontreiniging geen acuut gevaar opleverde voor de volksgezondheid. Die stof die verantwoordelijk is voor de verontreiniging is diisobuthylketon, een soort verfoplosmiddel. Het is onbekend hoeveel er van deze stof illegaal is geloosd op het industrieterrein in Beringe.

Om 17.00 uur werd de GRIP 2 –situatie afgeschaald en is de hulpverlening waar nog nodig helemaal in handen gelegd van de lokale overheid.
Provincie:
Tag(s):