dinsdag, 10. april 2007 - 14:18

Gevangenissen zetten hun deur open

Op zaterdag 12 mei vindt de vierde Nationale Open Dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) plaats. Tijdens deze dag is het voor het publiek mogelijk om een bezoek te brengen aan 64 justitiële inrichtingen door heel Nederland. Dit heeft het ministerie van Justitie dinsdag bekendgemaakt.

Bezoekers kunnen tijdens de open dag een indruk krijgen van het leven en werken achter de muren van een huis van bewaring, gevangenis, tbs-kliniek of justitiële jeugdinrichting. Alle deelnemende inrichtingen verzorgen een eigen programma met rondleidingen en presentaties. Medewerkers van de inrichtingen zijn aanwezig om vragen van het publiek te beantwoorden.

Geïnteresseerden voor een bezoek aan een inrichting kunnen zich aanmelden via de website www.depoortgaatopen.nl. Inschrijving is noodzakelijk omdat elke inrichting slechts een beperkt aantal bezoekers kan binnenlaten.

De minimum leeftijd voor deelname aan de open dag is 12 jaar. Om veiligheidsredenen worden alle aanmeldingen gecontroleerd door de het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Vorig jaar werden de 62 deelnemende inrichtingen bezocht door 12.500 mensen.
Provincie:
Tag(s):