zondag, 6. mei 2007 - 13:48

Gier ontsnapt tijdens training

Schoonrewoerd

Uit het roofvogelpark Stonehenge Wildlife in Schoonrewoerd is vrijdagmiddag een witruggier ontsnapt. Het dier was met één van de valkeniers aan het trainen toen de vogel een vreemde termiek onder zijn vleugel kreeg en weg vloog, aldus mevrouw Muller van Stonehenge WIldlife. De management assistente hoopt dat de vogel honkvast is en uit zich zelf weer terug komt.

Volgens Muller kan de vogel in principe niet voor zichzelf zorgen. “De vogel is in gevangenschap geboren en krijgt van de valkeniers te eten. De vogel heeft niet geleerd om zelf naar eten te zoeken. De gier is een aaseter en vormt geen gevaar voor levende haven. Als hij zelf eten vindt, zal dit een dood dier moeten zijn’.

’Mochten mensen de vogel zien, willen wij graag dat zij ons bellen met een goedbeschrijving van de gier. De gier kent onze valkeniers goed en zal waarschijnlijk eten komen halen. Vinders moeten zeker zelf niet de vogel proberen te vangen. Wanneer de vogel in het nauw gedreven wordt, kan hij agressief reageren. Met de kracht van de snavel kan het dier gerust een vinger afbijten, aldus Muller.

Contact informatie Stonehenge-Wildlife
Provincie:
Tag(s):