maandag, 7. mei 2007 - 18:08

Graffitivrijplaats voor gemeente Hoorn

Hoorn

In Risdam-Noord wordt op 12 mei een Graffitivrijplaats in gebruik genomen. Meestal is graffiti een vorm van vervuiling en bekladding maar in Hoorn wil een aantal jonge graffitikunstenaars laten zien dat het ook anders kan.

Gebouwen en kunstwerken zien er vaak armoedig uit door vage tekens die nauwelijks betekenis lijken te hebben. Graffiti is vervuiling; zo wordt algemeen gedacht.

Dat graffiti ook anders kan, is te zien in de fiets- en voetgangerstunnel tussen het wijkpark de Risdammerhout en de Vredehofstraat.

Dit bracht een aantal jonge graffitikunstenaars op het idee een aanvraag bij het gemeentebestuur in te dienen voor een graffitivrijplaats. Een plek waar graffitikunstenaars ongestoord hun kunst kunnen uiten.

De initiatiefnemer komt uit Risdam-Noord en heeft in een bijeenkomst van het Overleg Leefbaarheid Risdam-Noord een presentatie gegeven over de graffitivrijplaats. Na afloop was er enthousiasme. In de volksmond ‘de Ballenbrug’ in Risdam-Noord is als beste locatie gekozen voor deze graffitivrijplaats.

De plek heeft door vervuiling en graffiti een onplezierige en onveilige uitstraling gekregen. Met echte graffitikunst, meer licht en meer respect voor deze kunstuiting kan het een stuk aangenamer worden. Zaterdag 12 mei wordt de graffitivrijplaats officieel in gebruik genomen door de wethouders Cees van der Maat en Cilia van Weel. De opening wordt opgeluisterd door graffitikunstenaars en muziek.
Provincie:
Tag(s):