dinsdag, 2. januari 2007 - 11:22

Grote brand verwoest recyclingbedrijf

Sittard-Geleen

In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een grote brand gewoed bij recyclingbedrijf Resolve op het industrieterrein Sittard-Noord. De brand brak maandagavond rond 23.30 uur uit aan de voorkant van het bedrijf. Het leek aanvankelijk een brandje aan de buitenzijde te zijn, maar zeer spoedig bleek dat de brand was overgeslagen naar de bedrijfsruimten. De bedrijfsruimten zijn volledig uitgebrand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Wel zijn bij de brand zijn schadelijk stoffen vrijgekomen, maar uit metingen is gebleken dat dit niet om grote hoeveelheden gaat.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Er was een tekort aan bluswater waardoor de brandweer extra bluswaterauto's heeft ingezet. Bij de actie zijn de brandweerkorpsen van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek, Stein, Schinnen, Susteren en Parkstad Limburg ingezet. Ook Duitse brandweerkorpsen vanuit Selfkant, Süsterseel en Höngen-Saeffelen hebben deelgenomen aan de bluswerkzaamheden.

Om 03.30 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven.Het nablussen zal naar alle waarschijnlijkheid de gehele dag gaan duren. Daarna is het mogelijk om het bedrijfsterrein te betreden en zal het onderzoek naar de oorzaak van de brand starten.
Provincie:
Tag(s):