donderdag, 15. maart 2007 - 8:58

Haagse basisscholen op bezoek bij defensie

Den Haag

Leerlingen uit groep 8 van twee Haagse basisscholen hebben woensdagochtend een bezoek gebracht aan het ministerie van Defensie. Ze kregen uitleg over Defensie en specifiek het Operatiecentrum. Via een live-verbinding met Afghanistan stelden de kinderen vervolgens vragen aan de militairen in Uruzgan. Ze namen zelfs een kijkje in de Operations Room, een unieke gebeurtenis.

Na het bezoek aan het ministerie vertrokken de leerlingen van de Jan van Nassau en Openbare School Houtwijk voor een aantal groepsactiviteiten richting de Binckhorsthof in Den Haag. Daar kregen ze uitleg over rantsoenen, een rondleiding door de keuken van het bedrijfsrestaurant en deden ze mee aan een oriëntatieloop door het pand waar diverse ondersteunende Defensieonderdelen zijn gehuisvest.

Het bezoek van de leerlingen maakte onderdeel uit van de ‘Kijk Mee dag�, die elk jaar door de Gemeente Den Haag wordt georganiseerd. Basisschoolleerlingen uit groep 8 gaan die dag op bezoek bij organisaties en instellingen om een kijkje achter de schermen te nemen. Doel is om de leerlingen een indruk te geven wat het betekent om in een dergelijke organisatie te werken.
Provincie:
Tag(s):