vrijdag, 19. januari 2007 - 16:41

Haagse minima-verzekeringen groot succes

Den Haag

De collectieve ziektekostenverzekering - IZA Cura Den Haag - die de gemeente Den Haag met zorgverzekeraar IZA heeft afgesloten is een groot succes. Dit meldt de gemeente. De gemeente hoopte vooraf 13.500 minima collectief te verzekeren. Uiteindelijk hebben ruim 15.000 mensen gebruik gemaakt van het aanbod van de gemeente en zorgverzekeraar IZA.

De gemeente Den Haag wil een goede en goedkope ziektekostenverzekering aanbieden voor Hagenaars met een smalle beurs. Het pakket is zo samengesteld, dat deelnemers allerlei medische kosten (bril, fysiotherapie) direct vergoed krijgen via de verzekering, waarvoor zij vroeger achteraf een beroep op de bijzondere bijstand moesten doen. Met de invoering van de collectieve ziektekostenverzekering wil Den Haag ook voorkomen dat Haagse minima zich niet verzekeren.

Wethouder Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie) is blij met het resultaat: "Het aantal mensen dat zich heeft aangemeld heeft mijn verwachtingen overtroffen. Op voorhand ben ik uitgegaan van 13.500 deelnemers, maar uiteindelijk hebben ruim 15.000 mensen zich aangemeld. Het aantal aanmeldingen stijgt waarschijnlijk nog naar zo'n 15.500. Een erg mooi resultaat!"
Provincie:
Tag(s):