donderdag, 11. januari 2007 - 21:27

Henk van D. zal psychisch worden onderzocht

Assen

Henk van D. uit Nieuw Buinen die tegenover de politie heeft bekent de 12 - jarige Suzanne Wisman om het leven te hebben gebracht, zal uiterlijk begin april voor de rechter verschijnen. Dit zal een zogenaamde pro forma zitting worden, omdat Henk van D. eerst nog psychisch zal worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

De 45 - jarige Henk van D. heeft zijn eerdere verklaringen, waarin hij aangaf zelf ook het slachtoffer te zijn geweest van een ontvoering ingetrokken. Naar het motief van zijn daad wordt op dit moment nog volop onderzoek verricht.

Op 15 december werd Henk van D. aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de dood op Suzanne. Ook werd toen in Stadskanaal zijn camper in beslag genomen, deze wordt momenteel in Zwolle onderzocht door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut.

Henk van D. zit nog steeds in een zogenaamde beperkingen, dit wil zeggen dat hij geen contact met de buitenwereld heeft. Hij kan alleen spreken met zijn raadsman, de reclassering en het onderzoeksteam van de politie.
Provincie:
Tag(s):