donderdag, 15. maart 2007 - 18:06

Het Steigereiland, grote snoepwinkel voor architecten

Het Steigereiland, ook wel de ‘kraamkamer’ van IJburg genoemd door de vele experimentele woonvormen en eigen bouw, begint duidelijk zijn definitieve vorm aan te nemen. Een blauw gestuukt huis, een huis van leem, een trapgevelwoning, een gebouw dat met gele tegeltjes is bedekt en geen ramen aan de straatzijde heeft maar wel een groot gat, de bewoners zijn vrij in de keuze van het materiaal en de kleur, op het eiland geldt welstandstoezicht. De wijk lijkt de meest gevarieerde van Amsterdam te worden.

Een flink aantal woningen is inmiddels al klaar en het beeld lijkt al een beetje bepaald. Er komen ook nog ruim 110 water woningen en ligplaatsen voor woonschepen. Die zullen begin 2008 worden binnengevaren.

Het is net een grote snoepwinkel voor architecten op het Steigereiland, onder de (toekomstige) bewoners zijn er dan ook opvallend veel met deze professie. Uithangborden aan de hekken geven aan waar, welke architect bezig is en wat voor soort huis het gaat worden. Handig voor je buren, weten ze alvast waar ze naast komen te wonen.

Maar de bewoners lijken zich daar niet zo druk om te maken. ‘De wijk ziet er prachtige uit, mooier dan ik ooit gedacht had. En als alle woningen klaar zijn zal dat alleen maar mooier worden. Nu is alles nog kaal en ligt er overal zand, maar straks is het hier groen en kijk eens naar al dat prachtige water om ons heen, geweldig toch?’
Provincie:
Tag(s):