dinsdag, 20. maart 2007 - 10:54

Hoogeveen krijgt defibrillatoren

Hoogeveen

Zwembad De Dolfijn in Hoogeveen krijgt a.s. donderdag de eerste van tien defibrillatoren die aan de bevolking van de gemeente Hoogeveen worden geschonken. Het gaat om een project op initiatief van Rotary Hoogeveen-Middenveld. Defibrillatoren kunnen mensen met een hartstilstand redden op een moment dat de ambulance nog niet gearriveerd is.

De Rotary heeft ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum een defibrillator geschonken en een aantal bedrijven en de gemeente bereid gevonden ook een aantal apparaten te bekostigen. De Rabobank Zuidwest-Drenthe betaalt drie exemplaren, Univé Hoogeveen twee stuks en de Hema een exemplaar. De gemeente neemt de kosten voor haar rekening voor eveneens twee defibrillatoren. Ook betaalt de gemeente de opleidingen voor het werken met de defibrillatoren en bewegwijzering naar de locaties waar deze aanwezig zijn.

De gemeente heeft in overleg met deskundigen een aantal locaties gekozen om de defibrillatoren zo goed mogelijk te spreiden.

De defibrillatoren komen op de volgende plaatsen: een winkel in de Hoofdstraat, het gemeentehuis, zwembad De Dolfijn, de turnhal achter het politieburau, sporthal Valkenlaan, winkelcentrum De Wielewaal, de huisartsenpraktijken in Elim, Hollandscheveld en Noordscheschut en de buurthuizen in Fluitenberg en Tiendeveen.

Binnen de gemeente is al een aantal defibrillatoren aanwezig, namelijk in Buurthuis Pesse, de rijdende huisartsenpost Hoogeveen, bioscoop Luxor, Stork aan de Edisonstraat, TVM aan de Van Limburg Stirumstraat, theater de Tamboer aan de Hoofdstraat en Unigarant aan de Schutstraat.
Provincie:
Tag(s):