donderdag, 13. december 2007 - 18:03

Hulde voor ‘Zwerfafvalpakker’

Terneuzen

Donderdagmiddag ontving de zogenoemde ‘zwerfafvalpakker’ de heer Coen Schiebaan, een speldje en een oorkonde van wethouder Jaap Bos.Iedere tweede donderdag van december zetten tientallen Nederlandse gemeenten inwoners in het zonnetje die zich hebben ingezet om hun omgeving zwerfafvalvrij te maken.

Deze vrijwilligers, zogenoemde ZwerfAfvalPakkers, krijgen een ZAP-speldje en een bijbehorende oorkonde uitgereikt. In Terneuzen werd door wethouder Jaap Bos aan inwoner Coen Schiebaan het ZAP-speldje en de oorkonde uitgereikt. Wethouder Jaap Bos vertelde dat de heer Schiebaan is voorgedragen vanwege zijn vrijwillige bijdrage aan een schone leefomgeving.

De heer Schiebaan trimt dagelijks een rondje van circa zeven kilometer en ruimt tijdens dat rondje al het zwerfafval op dat hij tegenkomt. De gemeente heeft daarom de heer Schiebaan voorgedragen voor een ZAP-speldje.De ZAP-actie valt binnen de doelstelling van het ‘Impulsprogramma Zwerfafval’.

Gemeenten nemen zelf de verantwoordelijkheid om de straten schoon te houden door op te ruimen en inwoners te wijzen op hun verantwoordelijkheden. De actie wordt dit jaar voor de vierde maal georganiseerd.
Provincie:
Tag(s):