woensdag, 3. januari 2007 - 13:57

Inbrekers verliezen koffer met buit

Tilburg

Woensdagmorgen, rond de klok van 06.30 uur, heeft de politie korte tijd een auto achtervolgd, waarvan de inzittenden betrokken waren bij een inbraak in een bedrijf aan de Bosscheweg. De goederen die buit gemaakt waren bij de inbraak zijn terug. De daders zijn voortvluchtig.

Agenten stelden vanmorgen een onderzoek in naar aanleiding van een melding van een inbraak in een bedrijf. Getuigen hadden gezien dat een donkerkleurige personenauto na de inbraak was weggereden via de Ringbaan Oost in de richting van de Ringbaan Noord. Op de Hasseltrotonde zagen de agenten een donker gekleurde Alfa Romeo rijden met daarin vier inzittenden. Bij het zien van de politie vermeerderde de bestuurder vaart.

Er ontstond een achtervolging waarbij diverse verkeersovertredingen, zoals het overtreden van de maximum snelheid en het negeren van rode verkeerslichten, gepleegd werden. In de Frankenlaan schoot kofferdeksel van de van de auto open waarna een koffer uit de kofferbak vloog. Korte tijd later verloren de agenten de auto uit het oog.

Later in de nacht werd de Alfa brandend aangetroffen in het Sint Annahof. Onderzoek wees uit dat de auto in Loenen gestolen was. De kentekenplaten die op de auto zaten waren eveneens van diefstal afkomstig. De koffer met inhoud bleek de buit te zijn van de inbraak in het bedrijf aan de Bosscheweg. De politie onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):