woensdag, 3. januari 2007 - 16:48

Inspiration Team in aantocht

Tilburg

Volgende week beginnen de scholenbezoeken van het Inspiration Team: drie jonge succesvolle Tilburgers die gestart zijn op het VMBO, verder studeerden tot HBO of Universiteit en inmiddels een goede baan hebben.

Via scholenbezoeken willen zij VMBO-leerlingen inspireren en laten zien wat zij met hun opleiding kunnen bereiken. Het voorbeeldproject wordt onder andere gesteund door de Jongerenambassadeurs van de gemeente Tilburg. Op hun advies stelde de gemeente Tilburg hiervoor 5200 euro beschikbaar vanuit het budget Jeugdparticipatie.

Volgens de initiatiefnemers komt de potentie van veel (allochtone) leerlingen in het VMBO te vaak niet tot zijn recht. Sezayi Zanlier: “Dit komt voornamelijk doordat zij weinig voorbeelden in hun omgeving hebben waaraan zij zich kunnen optrekken. Met het project Inspiration Team willen we de VMBO-leerlingen dan ook laten zien dat er zeker wel succesvolle voorbeelden zijn�. Saida Nabibaks: "Wij willen VMBO'ers laten zien dat geloven in jezelf zo belangrijk is. Dat je de toekomst zelf kunt kiezen". Het project is tot nu toe een groot succes.

Vorig jaar won het Inspiration Team de landelijke contest IVI (Inspiratie Voor Integratie) en dit jaar is het team genomineerd voor de &-campagne (www.en.nl).
Provincie:
Tag(s):