woensdag, 28. maart 2007 - 12:16

Joe Jackson komt naar Groningen en Utrecht

Groningen

De Britse singer-songwriter Joe Jackson komt voor twee concerten naar Nederland. Op donderdag 17 mei treedt hij op in Vredenburg in Utrecht en op vrijdag 18 mei in de Oosterpoort in Groningen. De voorverkoop voor deze concerten begint zaterdag aanstaande om 10.00 uur.

Deze concerten maken deel uit van een tournee die Joe Jackson samen met bassist Graham Maby en drummer Dave Houghton doet gedurende mei en juni. Maby en Houghton maakten, samen met gitarist Gary Sanford, deel uit van de oorspronkelijke Joe Jackson band met wie hij in
1978 het debuutalbum 'Look Sharp' uitbracht. Dit album met daarop de hit 'Is she really going out with him' betekende voor Joe Jackson de international doorbraak.

Het trio toert alleen in Europa en doet daarbij plaatsen aan waar Jackson nog nooit heeft gespeeld of al heel lang niet gespeeld heeft. De set bestaat zowel uit grote hits uit Jacksons carrière zoals en een aantal nieuwe nummers. Het trio is van plan na deze tournee de studio in te gaan om een album op te nemen.

Joe Jackson was voor het laatst te zien in Nederland tijdens Bospop in 2006.
Provincie:
Tag(s):