donderdag, 5. april 2007 - 16:09

Jongen mishandelt 13-jarig meisje

Tilburg

De politie heeft gisterenmiddag op een school aan de Reitse Hoevenstraat een 16-jarige Tilburgse jongen aangehouden nadat hij een 13-jarige scholiere had mishandeld. Het slachtoffer liep een hersenschudding op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte is een ex-leerling van deze school. Hij wilde gistermiddag voor de school gaan voetballen. Hij was de school binnengegaan en kwam daar een bekende van hem tegen.

Hij besloot naast deze jongen in de hal te gaan zitten. Daar zaten ook drie meisjes, waarvan hij er twee kende, een toets te maken. De verdachte zat naast een dubbele klapdeur en hield deze met zijn voet open, terwijl de meisjes die daar last van hadden hem herhaaldelijk vroegen deze deur te sluiten. Om hen te pesten deed hij dat niet. Hierop ontstond een woordenwisseling.

De knaap werd daarop zo boos, naar eigen zeggen omdat hij door hen uitgedaagd werd, dat hij een van de meisjes met zijn rechtervuist tweemaal tegen haar gezicht sloeg. Het meisje viel daardoor tegen een kast en was even buiten westen. Ze werd met een ambulance naar het Tweesteden Ziekenhuis gebracht. Haar rechterwang was dik en ook was haar linkerlip gescheurd. Er kwam bloed uit haar mond. In het ziekenhuis werd een hersenschudding geconstateerd. Ze mocht na behandeling, voorzien van een wekadvies, het hospitaal weer verlaten.

De verdachte werd door een beveiligingsbeambte en een leraar opgehouden en later overgedragen aan de politie. De politie maakt proces-verbaal op en stelt de gebruikelijke Jeugdzorg instellingen in kennis.
Provincie:
Tag(s):