vrijdag, 13. april 2007 - 12:18

Kunst en energie in Amsterdam

Amsterdam

Komend weekeinde wordt voor de 26e keer het Museumweekend georganiseerd. In het hele land doen musea mee en bieden tal van leuke extra's. In Amsterdam is de expositie Kunst en Energie te zien in het Nationaal Publiekscentrum voor Energie.

Meer dan 500 musea doen aan dit weekend mee en bieden korting, organiseren speciale thema gerichte lezingen, rondleidingen, speurtochten of wandelingen en sommigen geven zelfs gratis entree!

Het thema van dit jaar is 'De Kunst van het Waarnemen' en daar wordt door de diverse musea goed op ingespeeld. Bijvoorbeeld het Nederlands Wijnmuseum Arnhem, dat op zondag 15 april haar deuren gratis opent voor de tentoonstelling 'rare draaigevallen, kurken & trekkers' wat u kunt combineren met de voorjaarsproeverij van het naastgelegen wijnkopershuis!

In Breda’s Museum staat waarnemen en de tijd centraal. Naast de tentoonstelling ‘Terugblik’ met tekeningen, grafisch werk en schilderijen van Janus Nuiten worden er onder de noemer ‘Waar nemen we de tijd voor kunst?’ lezingen, rondleidingen en een kinderatelier georganiseerd.

In het Nationaal publiekscentrum voor Energie in Amsterdam kunt u naar de expositie ‘Kunst en energie’. Hier draait het om een aantal stripfiguren die samen met de bezoekers hun eigen verhaal gaan beleven in Energetica. Iedereen kan eigen teksten toevoegen en zo wordt het kunstwerk compleet.

Natuurlijk zijn er nog veel meer interessante en leuke dingen te beleven in de musea. Kijk daarom op de de site van het Museumweekend voor de activiteiten van een museum bij u in de buurt.

Museumgids
Geen tijd om naar het Museumweekend te gaan? Ga een andere keer, en maak een keuze uit het boek 'Nederland Museumland', dat vol staat met mooie illustraties en handige stadskaartjes om uw weg naar het museum zo snel mogelijk te vinden
Provincie:
Tag(s):