maandag, 4. juni 2007 - 15:16

Laatste vluchtalarm

Groningen

Maandag 4 juni organiseerde vluchtelingen en met hen solidariserende organisaties om 12.00 uur voor de vijfentwintigste en laatste maal een vluchtalarm op de Grote Markt. Tijdens deze slotmanifestatie werd door vluchtelingen een petitie en de alarmklok aangeboden aan Peter Verschuren, waarnemende voor burgemeester Wallage die met vakantie is.

Naast sprekers van ´De 50 van Groningen´, Van Harte Pardon en de Werkgroep Vluchtelingen Vrij ging deze manifestatie gepaard met optredens van de Groninger bands Rocking Kabouters en de Kickers.

Op 6 juni 2005 is tijdens het eerste vluchtalarm aan burgemeester Wallage een petitie aangeboden met het verzoek of de gemeente Groningen zich maximaal wilde inzetten voor vluchtelingen die dreigden zonder voorzieningen op straat te komen staan of het land uit gezet te worden.

Nu de eenmalige pardon maatregel is afgekondigd - waarin de burgemeester een belangrijke rol gaat spelen bij het toekennen van een verblijfsvergunning aan uit de voorzieningen gezette vluchtelingen - is het voor de organistoren van het vluchtalarm tijd om de reeds vierentwintig maal maandelijkse geluide alarmklok over te dragen aan het college van burgemeester en wethouders. Voor vluchtelingen die buiten de pardonboot vallen zullen we nieuwe vormen van activiteiten ontwikkelen om hun problemen onder de publieke en politieke aandacht te brengen.
Provincie:
Tag(s):