woensdag, 14. maart 2007 - 8:59

Leerlingen tonen hun werk in Afrika Museum

Berg en Dal

In het Afrika Museum in Berg en Dal is vanaf 18 maart 2007 een bijzondere tentoonstelling te zien. Leerlingen van het Karel de Grote College en het Montessoricollege uit Nijmegen tonen hun zelfgemaakte kunstwerken.Deze tentoonstelling is de afsluiting van het project “Afrika Vandaag�, waarin leerlingen zich hebben laten inspireren door het werk van een hedendaagse Afrikaanse kunstenaar.

In dit project was dat Nilton Moreira da Silva, een in Nederland wonende kunstenaar van Afro-Braziliaanse afkomst met wortels bij de Yoruba. Dit volk uit Nigeria en Benin kent een pantheon aan goden (‘orisha’s’), elk met hun eigen taken en eigenschappen.

Moreira da Silva ontwierp voor een aantal van deze orisha’s een speciale zetel. De vormgeving ervan is een interpretatie van zijn ervaringen met orisha’s, hun verschijningsvormen, kleuren en attributen. De leerlingen hebben hun eigen zetels vormgegeven voor hun god of ideaal.
Deze bijzondere stoelen zijn tentoongesteld van 18 maart t/m 9 april 2007.

De stoelen voor de goden van Nilton Moreira da Silva zijn opgesteld in de tentoonstelling ‘Hedendaagse kunst uit Afrika en de Afrikaanse diaspora’ die t/m augustus 2007 in het Afrika Museum te zien is.
Provincie:
Tag(s):