donderdag, 22. februari 2007 - 8:22

Lekkende tankauto bezorgt agenten hoofdpijn

Hattem

Agenten van de Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zijn woensdag 21 februari na een controle van een lekkende tankwagen langs de A28 bij Hattem met klachten van hevige hoofdpijn onderzocht in een ziekenhuis. Tegen de transporteur en de afzender van de lading, waarschijnlijk een afvalstof, is proces-verbaal opgemaakt. Met de agenten gaat het inmiddels beter.

Tijdens de controle van de tankwagen, omstreeks 11.30 uur zagen de agenten dat zich bij de voorste as van de tankwagen vloeistof op het asfalt lekte. De vloeistof kwam vermoedelijk uit een pomp op de tankwagen. Verder werd er in de buurt van de lekkage een penetrante geur waargenomen. Omdat uit de papieren van de chauffeur ook niet direct duidelijk werd om welke stof het ging, werd de tankwagen voor nader onderzoek apart gezet.

Volgens de chauffeur was de lading ‘proceswater’ dat van Schoonebeek naar een afvalverwerkingsbedrijf in Moerdijk werd gebracht. Tijdens het onderzoek zagen de agenten dat op de plek waar de tankwagen in eerste instantie had gestaan het asfalt door de vloeistof sterk was aangetast. Bovendien klaagden twee agenten over hevige hoofdpijn. Besloten werd de tankwagen direct naar de afzender terug te sturen om daar passende maatregelen tegen de lekkage te laten nemen. De zieke agenten zijn ter controle naar het UMC-ziekenhuis te Utrecht gebracht.

Tegen de transporteur uit Schoonebeek is proces-verbaal opgemaakt in verband met de lekkende lading en het vervoeren zonder geldige vervoersvergunning. De afzender van de lading, ook uit Schoonebeek, krijgt een proces-verbaal voor de onvolledige documenten. Er zijn monsters van de lading genomen die de juiste samenstelling van de vloeistof moeten vaststellen.
Provincie:
Tag(s):