dinsdag, 3. april 2007 - 0:05

Man met gasmasker zorgt voor onrust

Zwolle

De politie in Zwolle-Noord heeft de afgelopen twee weken meerdere meldingen ontvangen van verontruste burgers uit de wijk Aa-landen. De meldingen gaan over een gesignaleerde man met een gasmasker en een vrouw, beiden geheel in het zwart gekleed, die op verschillende locaties in de Aa-landen, onder andere op de Waallaan en op het Boompjesdiep, voor onrust zorgen. Zij worden met name gezien in de avonduren tussen 19.00uur en 20.30 uur, zo meldt de politie.

De man, die een tenger tot normaal postuur heeft en 17 á 20 jaar oud is en circa 1.85 meter lang is, loopt samen met een blanke vrouw van 16 á 19 jaar door de wijk en zorgen voor onrust onder de buitenspelende kinderen. De man draagt een lange zwarte leren jas, een zwarte broek en een gasmasker. De vrouw draagt ook een zwarte jas en een zwarte broek. Haar gezicht is wit geschminkt. Naast dit tweetal is er ook in een enkel geval een derde vrouw bij betrokken die vrijwel aan hetzelfde signalement als de ander vrouw voldoet.

Een aantal kinderen is erg geschrokken door de aanblik van de man met het gasmasker. Er heerst dan ook beroering in de wijk onder de kinderen en hun ouders.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen en wil graag in contact komen met personen die meer kunnen vertellen over de man en de vrouw(en). Tevens sluit de politie niet uit dat het gaat om acteurs die wellicht in het kader van hun opleiding rollenspellen uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):