dinsdag, 24. april 2007 - 18:16

Minister van Defensie legt krans in Den Haag

Den Haag

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop legt woensdagochtend een krans bij de begraafplaats Westduin in Den Haag. Dit doet hij in het kader van "Australian and New Zealand Army Corps Memorial Day (ANZAC Day)".

Deze dag herdenkt oorspronkelijk de gesneuvelden van de slag bij Gallipoli op 25 april 1915, maar laat zich tegenwoordig het best vergelijken met de Nederlandse 4 mei herdenking. De ambassadeurs van Australië en Nieuw Zeeland in Nederland organiseren deze jaarlijkse herdenking.

De herdenking vindt plaats op het oorlogsgravengedeelte van Gemenebestlanden van de begraafplaats Westduin in Den Haag. Hierbij zijn ongeveer 170 genodigden aanwezig. De kranslegging is onderdeel van de plechtigheid en gebeurt bij het Oorlogsmonument voor gesneuvelde militairen van het Gemenebest in WO-II.

Naast minister Van Middelkoop zijn ook plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten luitenant-generaal Rob Bertholee en Inspecteur Generaal der Krijgsmacht vice-admiraal Michiel van Maanen aanwezig. Daarnaast zijn de ambassadeurs van België, Canada, Turkije en het Verenigd Koninkrijk bij de herdenking aanwezig.
Provincie:
Tag(s):